Preventie

Preventieve activiteiten gericht op het voorkomen van arbeidsgerelateerde klachten

Prettig Preventief

Ziekteverzuim is enorm kostbaar. Er verdwijnt veel geld in verzekeringen en premies.
Hoge kosten voor vervanging of overwerk. Productie stagneert, omzet loopt terug.
Hoge werkdruk voor achterblijvers. Bij stress en RSI kan het ziekteverzuim enorm lang duren…
Preventie van ziekteverzuim is een stuk voordeliger! Iedere procent dat het ziekteverzuim omlaag gaat is een enorme besparing. En preventie heeft niet alleen financiële voordelen: medewerkers die lekker in hun vel zitten presteren beter!

Gezonde werknemers presteren beter! Uit diverse studies blijkt voorts dat daarbij de concentratie en de motivatie toenemen. Bovendien ervaren werknemers een fysiomassage op de werkplek als een schouderklopje van de werkgever. Deze geeft immers op deze manier aan begaan te zijn met hun welzijn.

Het preventieve karakter van deze behandeling past in een modern en pro-actief ziekteverzuimbeleid. Op termijn is dit kostenbesparend voor het bedrijf. Bovendien zijn de bedrijfsmassages fiscaal aftrekbaar

Stoelmassages op de werkplek zijn een uitstekende manier om uw waardevolle medewerkers in een goede conditie te houden en wat de preventie bevorderd.  Het toont ook de betrokkenheid van de werkgever bij het welzijn van de medewerkers! Dit wordt enorm gewaardeerd, en dat draagt bij aan een hogere beschikbaarheid van de medewerkers, betere prestaties en een prettige sfeer op de afdelingen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat massage een directe invloed heeft op het fysiologisch proces in de hersenen. Aanraking werkt rustgevend, concentratieverhogend. Dit wordt o.a. veroorzaakt door het feit dat aanraking de productie van de hormonen oxytocine en serotonine verhoogt. Tevens wordt de aanmaak van stresshormonen zoals cortisol, testosteron en adrenaline verminderd. Een teveel aan stresshormonen leidt tot agressie, onrust en een verhoogde prikkelgevoeligheid. Bovendien werpt massage een barrière op tegen stress, dat wil zeggen tegen allerlei vormen van overbelasting, of die nu van lichamelijke of geestelijke aard zijn.

Wij leveren u ervaren (stoel-)masseurs op de werkplek.
U krijgt een duidelijke offerte, een heldere overeenkomst, goed advies en regelmatige evaluatie.

Wanneer kunnen wij bij u beginnen!!

Stretchoefeningen

stretchoefeningen Als ondersteuning van je stoelmassage, kun jezelf dagelijks wat stretchoefeningen doen Hieronder lees je 10 makkelijke oefeningen die je zo achter je bureau kunt doen. 1) Handoefening Goed voor: je vingers als je veel schrijft of typt. Hoe: doe je vingers uit elkaar en strek ze, tot je een rekbeweging voelt. Zorg ervoor dat …

Bekijk pagina »