Massage en meer

De massage kan ondersteunt worden met een aantal aanvullingen:
onze massagedoek (second skin massage)
De dorn-methode
Medical taping.

Second skin massage   second skin massage

Gebieden die een verhoogde spierspanning hebben worden dieper bewerkt met een satijnen doek, deze doek die van vier lagen gemaakt is geeft nagenoeg hetzelfde effect, als wanneer er met olie op de huid gemasseerd zou worden. Deze techniek is bij uitstek geschikt om de nek en schouderspieren te masseren, maar ook de bovenkant van de armen en bij RSI of carpaal runnelsyndroom, worden er goede resultaten bereikt met een behandeling van de onderarmen.
Dorn-Methode;
De Dornmethode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom.
De Dorn-methode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. De basis van de Dorn-methode is altijd de correctie van het beenlengteverschil. Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht.
Bij uitzondering is het beenlengteverschil het gevolg van een operatie of geboorteproblemen.

De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef: bekkenscheefstand! Dit veelvoorkomende probleem moet verholpen worden, omdat het anders voor veel problemen gaat zorgen. Het leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen, [daarop staat de wervelkolom] en veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.
Meestal krijg je dan te horen: je been is te kort, doe maar een verhoging onder je schoen. Echter dit stabiliseert de bekkenscheefstand.
Het lange been moet korter gemaakt worden. Door de Dornmethode kan iedereen zijn benen op gelijke lengte houden.

Medical taping:

Net als bij de kinesiologie en de chiropractie gaat men er bij medical tape van uit dat spieractiviteit en beweging essentieel zijn voor behoud van gezondheid en herstel van blessures. medical tape

Het gebruik van spieren is niet alleen noodzakelijk voor bewegingen, maar spierarbeid zorgt ook voor een betere bloedcirculatie, afvoer van lymfevocht en regulatie van lichaamstemperatuur. vanuit deze gedachte is er een tape ontwikkeld die niet alleen de spieren ondersteund in hun functie maar vooral beweging toelaat. Doordat de spieren kunnen blijven bewegen wordt het lichaamseigen herstelproces gestimuleerd, afvalstoffen worden beter afgevoerd, opgehoopt lymfevocht wordt sneller afgevoerd en het aangedane gebied zal sneller herstellen.