«

»

sep 04

Dorn-methode in de bedrijfsmassage

Been correctie constateren

Been correctie constateren

Vandaag had ik met een paar collega’s die ook voor sensusgilde.nl masseren een bijeenkomst om eens bij te praten. op deze bijeenkomsten gaan we ervaringen uitwisselen en de manier van behandelen bespreken.

Vanmiddag gingen we de Dorn- Methode doornemen met een paar collega’s die deze vorm van therapie nog niet beheersen. Wat is de Dorn-Methode:

De Dorn-methode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij klachten, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dorn-methode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. De basis van de Dorn-methode is altijd de correctie van het beenlengteverschil.

Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht. Bij uitzondering is het beenlengteverschil het gevolg van een operatie of geboorteproblemen.

Een beenlengte verschil veroorzaakt vaak rug klachten omdat het bekken ook een scheefstand gaat aannemen. Door dit te corrigeren kun je rugklachten soms oplossen.!!!!!
bekkenscheefstand!

Dit veelvoorkomende probleem moet verholpen worden, omdat het anders voor veel problemen gaat zorgen. Het leidt vaak tot heiligbeen verschuivingen, [daarop staat de wervelkolom] en veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.

Meestal krijg je dan te horen: je been is te kort, doe maar een verhoging onder je schoen. Echter dit stabiliseert de bekken scheefstand. Het lange been moet korter gemaakt worden. Door de Dorn-methode kan iedereen zijn benen op gelijke lengte houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>